AI-driven personalisering

AI-driven personalisering för alla budgetar: En komplett guide

I en värld där kundupplevelsen är av största vikt, har AI-driven personalisering blivit en central punkt för företag som strävar efter att skapa meningsfulla och varaktiga relationer med sina kunder. Oavsett om du är ett uppstartsföretag med en stram budget eller ett etablerat företag med resurser att investera i toppmoderna lösningar, finns det AI-verktyg som passar dina behov. Låt oss utforska hur företag av olika storlekar kan dra nytta av AI i syfte att skapa skräddarsydda kundupplevelser.

Vad är AI-driven personalisering?

AI-driven personalisering använder maskininlärning och dataanalys för att förstå och förutse kundbeteenden, vilket möjliggör skapandet av individuellt anpassade upplevelser. Detta kan innebära allt från personliga produktrekommendationer till dynamiskt innehåll som anpassar sig efter användarens interaktioner.

AI-personalisering för alla budgetar

Budgetvänliga verktyg

För små företag eller de med en begränsad budget kan följande verktyg vara en bra startpunkt:
Känd för sin e-postmarknadsföring, har Mailchimp utvecklat AI-drivna funktioner som går utöver att bara skicka e-post. Med dess personaliseringsfunktioner kan du automatisera kampanjer och skicka innehåll som är anpassat till varje mottagares beteende och preferenser. Mailchimp erbjuder olika prissättningar beroende på vilken plan och antal kontakter du behöver.
Här är en översikt:
 • Gratisplan: Inkluderar upp till 500 kontakter, med 2,500 sändningar per månad och en daglig gräns på 500.
 • Essentials-plan: Priserna börjar på $13 per månad för upp till 500 kontakter.
 • Standardplan: Priserna börjar på $20 per månad för upp till 500 kontakter.
 • Premiumplan: Priserna börjar på $350 per månad för 10,000 kontakter.
Zoho CRM är ett prisvärt och kraftfullt verktyg som erbjuder AI-funktioner genom sin Zia AI-assistent. Zia kan hjälpa till att förutsäga försäljningstrender, identifiera anomalier och till och med föreslå optimala tidpunkter för att kontakta leads.
Zoho CRM:s prissättning är som följer:
 • Standardplan: $14 per användare per månad, faktureras årligen.
 • rofessional-plan: $23 per användare per månad, faktureras årligen.
 • Enterprise-plan: $40 per användare per månad, faktureras årligen.
 • Ultimate-plan: $52 per användare per månad, faktureras årligen.
ActiveCampaign kombinerar e-postmarknadsföring, automatisering och CRM-funktionalitet i syfte att skapa en personlig kundupplevelse. Dess maskininlärningsfunktioner tillåter dig att skicka innehåll baserat på användarbetende, vilket ökar relevansen i kommunikationen.
ActiveCampaigns prissättning är baserad på antalet kontakter och funktioner du väljer:
 • Lite-plan: Startar på $15 per månad för upp till 500 kontakter.
 • Plus-plan: Startar på $70 per månad för upp till 500 kontakter.
 • Professional-plan: Startar på $159 per månad för upp till 500 kontakter.
 • Enterprise-plan: Anpassad prissättning baserad på behov.
Brevo (tidigare Sendinblue) är en annan allt-i-ett plattform som erbjuder e-postmarknadsföring, SMS-kampanjer och chatbot-funktioner. Med AI kan du optimera sändningstider och segmentera målgrupper för att förbättra engagemanget.
Brevos prissättning inkluderar:
 • Gratisplan: Obegränsat antal kontakter med 300 e-postmeddelanden per dag.
 • Lite-plan: Startar på $25 per månad med ingen daglig sändningsgräns.
 • Essential-plan: Startar på $39 per månad med avancerade rapporteringsfunktioner.
 • Premium-plan: Startar på $66 per månad med avancerad segmentering och marknadsföringsautomatisering.
Dessa gratis verktyg från Google är ovärderliga för att analysera kundbeteenden och skapa riktade annonser. Genom att utnyttja den data som Google Analytics tillhandahåller kan du skapa personliga annonser och innehåll med Google Ads. Google Ads använder en betal-per-klick-modell där kostnaden varierar beroende på bransch och konkurrens.
Drift är en plattform för konversationell marknadsföring som använder AI för att skapa personliga chattupplevelser på din webbplats. I syfte att kan öka konverteringarna genom att engagera besökare i realtid. Drifts prissättning är inte offentligt tillgänglig och kräver direkt kontakt för en anpassad offert.
Optimizely är ett verktyg som fokuserar på A/B-testning och personalisering. Det hjälper dig att experimentera med olika versioner av din webbplats i syfte att se vilken som presterar bäst och skapa personliga upplevelser baserat på dessa insikter. Optimizely erbjuder anpassad prissättning baserad på kundens specifika behov och användning.
CleverTap erbjuder mobil marknadsföring med AI-funktioner för att engagera användare baserat på deras beteende. Detta är särskilt användbart för appar och mobila plattformar.
CleverTaps prissättning är som följer:
 • Grundplanen är gratis med begränsade funktioner.
 • Den avancerade planen har anpassad prissättning baserad på användning och företagets storlek.

Open Source-verktyg

För de som har tillgång till utvecklingsresurser finns det en mängd open source-bibliotek och ramverk för maskininlärning, som TensorFlow och PyTorch. Dessa är gratis att använda, men kräver teknisk expertis för att implementera och anpassa.

AI-driven personalisering

Premiumverktyg

För små företag eller de med en begränsad budget kan följande verktyg vara en bra startpunkt:
HubSpot erbjuder en omfattande svit av verktyg för marknadsföring, försäljning och kundservice.
Prissättningen för HubSpots marknadsföringshub är som följer:
 • Starter: $50 per månad.
 • Professional: $800 per månad.
 • Enterprise: $3,200 per månad.
Salesforce Einstein är en AI-plattform integrerad i Salesforce CRM. Prissättningen är komplex och varierar beroende på vilken Salesforce-produkt och vilken licensnivå som används. Det är bäst att kontakta Salesforce direkt i syfte att få anpassad offert för just er.
Adobe Sensei är integrerat i Adobes molnprodukter och erbjuder AI-drivna lösningar för kreativ design och marknadsföringsautomatisering. Prissättningen är en del av Adobes Creative Cloud-prenumeration eller andra Adobe-tjänster och kan variera beroende på vilka produkter och tjänster som används.
Varje verktyg och plattform erbjuder unika funktioner och fördelar, och valet beror på ditt företags specifika behov, budget och långsiktiga mål. Genom att noggrant överväga dessa alternativ kan du hitta den bästa lösningen för att skapa en personlig och minnesvärd kundupplevelse som driver engagemang och tillväxt.

Implementering av AI-personalisering

Oavsett vilket verktyg du väljer, är processen för att implementera AI-personalisering densamma:
Innan du börjar, är det viktigt att veta vad du vill uppnå med personalisering. Vill du öka försäljningen, förbättra kundlojaliteten, eller kanske båda? Sätt tydliga mål så att du kan mäta framgången i dina ansträngningar.
Data är bränslet som driver AI. Börja med att samla in data från alla kundinteraktionspunkter – webbplats, sociala medier, e-post och kundtjänst. Se till att du följer GDPR och andra relevanta dataskyddsförordningar.
Det finns många AI-verktyg tillgängliga, men inte alla passar för varje företag. Utforska alternativ som HubSpot, Salesforce Einstein eller Adobe Sensei, som erbjuder olika nivåer av personalisering och automatisering. För de som kanske inte har råd med stora initiala investeringar, finns det flera kostnadseffektiva alternativ som Mailchimp, Zoho CRM, och ActiveCampaign, som erbjuder AI-funktioner för att personalisera kommunikationen och förbättra kundupplevelsen.
Använd den insamlade datan för att skapa detaljerade kundprofiler. Dessa profiler hjälper dig att förstå dina kunders behov och hur de interagerar med ditt varumärke.
Implementera AI-personalisering i små steg. Börja med en kampanj eller ett kundsegment och mät resultaten. Använd dessa insikter i syfte att förbättra och utöka dina personaliseringsinsatser.
När du har testat och lärt dig, är det dags att skala upp. Använd AI för att automatisera personaliseringen över olika kanaler och kundresor för att skapa en enhetlig och sömlös upplevelse.
AI och kundbeteenden förändras ständigt. Fortsätt att övervaka trender och uppdatera dina strategier i syfte att hålla dig i framkant.

Framtiden för AI-personalisering

AI-personalisering är inte längre bara en trend – det är en ny standard för kundengagemang. Med teknologins framsteg blir verktygen alltmer tillgängliga och sofistikerade, vilket gör det möjligt för företag av alla storlekar att erbjuda personliga upplevelser. På Louder Family är vi dedikerade till att hjälpa våra kunder att navigera i denna nya era av kundengagemang.
Vi erbjuder expertis och stöd för att integrera AI i dina marknadsföringsstrategier, oavsett om du är i början av din resa eller redo att ta din personalisering till nästa nivå.

Sammanfattning

AI-driven personalisering är en kraftfull strategi som kan transformera hur ditt företag interagerar med kunder. Genom att välja rätt verktyg och följa en genomtänkt implementeringsplan kan du skapa en unik och minnesvärd kundupplevelse som i sin tur driver engagemang och tillväxt. Med alternativ tillgängliga för alla budgetar, är det dags att utforska hur AI kan förbättra din marknadsföring och kundservice.