Vättern Bikegames

Vättern Bikegames

Extrem cykeltävling
Koncept, design, Art Direction, strategi, event, film

Vätternrundan är ett klassiskt event med en mossig gammal arrangörsstab. Det klassiska eventet är en årligt återkommande utmaning och inte en tävling, som många tror, då det är för komplext att dela ut ett sådant tillstånd på allmän väg. För att skapa en bredare verksamhet som ligger rätt i tiden kom förfrågan till Louder Family om att bygga ytterligare ett ben för dem att stå på.

Vi besökte Motala och fann en väldigt spännande arena som inte nyttjades till fullo, Motala Speedwaybana med tillhörande crossbana. Här skapade vi ett koncept som löpte över flera dagar, med Team-relay i MTB, Cyclocross, Trail och Slopestyle-SM.

Louder Family paketerade eventet, skapade den grafiska profilen och samarbetade tätt med Vätternrundan som sålde in projektet till marknaden. Bland annat öppnade Louder Family upp dörren till ett strategiskt samarbete med Red Bull. Red Bull stod bland annat för all rapportering i sociala medier samt för infrastruktur och toppåkare till Slopestyle-SM.

Tävlingarna var mycket omtyckta av åkare i alla cykelgenrer. Projektet fortlöper och kommer att bli en klassiker inom svensk cykelsport.