Datareal

Design & content - Marknadsföring - Webb
Industri: IT

Om uppdraget

Vår kund Datareal ville förbättra sin hemsida och upplevelsen för sina besökare. Louderfamily fick uppdraget och arbetade ut en ny grafisk profil och design för att höja både användarupplevelsen (UX) och användargränssnittet (UI). Uppdraget har nu gått över i nästa fas där vi kommer fokusera på att hitta nya kunder samt även jobba med ”employer branding” för att hitta personer som vill jobba hos Datareal.

Begreppen UX och UI blir allt viktigare inom webbdesign eftersom människor prioriterar en bra upplevelse online. UX fokuserar på hur lätt det är för användarna att navigera på webbplatsen, medan UI fokuserar på visuella element som färger, typsnitt, bilder osv. En kombination av dessa två element är avgörande för att skapa en engagerande användarupplevelse som får besökarna att komma tillbaka för mer.

På Datareal förstår man värdet av upplevelsen och valde därför att arbeta ut en ny webbplats tillsammans med Louderfamily. Uppdraget började med att vi skapade en skiss där vi gick igenom hela sidan och gjorde den tydlig och enkel i navigering och innehåll.

datareal website hemsida design ux ui
/datareal
Detta gör att besökarna enkelt hittar det de söker utan att behöva gissa och leta runt på sidan. Utöver detta valde vi färger som framkallar en känsla av professionalism men ändå välkomnande; detta hjälper till att bygga upp ett förtroende hos besökarna från det ögonblick de kommer in på webbplatsen. Vi arbetade också med tydliga bilder och modeller för att ge besökarna en inblick i vad man gör.

Förutom att skapa en ny design för webbplatsen har vi också gått igenom processen att omkoda den så att den är optimerad för SEO-ändamål. Detta säkerställer att sidor indexeras korrekt av sökmotorernas robotar så att de lätt kan hittas när folk söker på vissa nyckelord som är relaterade till IT-tjänster. Omkodning ser också till att innehållet är korrekt strukturerat och formaterat så att det kan läsas tydligt av både människor och maskiner – vilket ytterligare ökar chanserna att det syns i organiska sökningar.

Slutsats

Om man vill ha en sida som både engagerar och presterar bra är det viktigt att jobba med både UX och UI. Utöver detta så är det även viktigt att optimerar SEO-prestandan vilket hjälper till för att synas oftare i organiska sökningar.

Om du letar efter sätt att förbättra ditt företags digitala närvaro kan du överväga att ta liknande steg som Datareal har tagit!

Resultat

Den nya visuella identiteten och hur Louder Family har implementerat den, har gjort att varumärket fullkomligt exploderat på marknaden. Redan två månader efter lansering hade Louder Family sett till så att Polyver Sweden slagit försäljningsrekord.

Vi har hjälpt Polyver Sweden att ta den position man vill ha på marknaden. Vi har nått ut med varumärket på Instagram och Facebook, och även drivit trafik till Polyver Swedens nya hemsida.

104%

Ökning i direkttrafik till hemsida

104%

Ökning i direkttrafik till hemsida

104%

Ökning i direkttrafik till hemsida

Andra cases

Kontakta oss!