Vildsoda

Branding, design & marknadsföring
Industri: Läskedryck

Om uppdraget

Nyckelbryggerier är ett litet bryggeri från Älvsbyn, som stod inför att lansera sin egen läsk. En ”handcrafted soda” full med äkta bär, i smakerna Hjortron, Lingon och Blåbär.

Vi på Louder Family fick uppdraget att ta fram branding, etiketter och produktformgivning. Vi tog fram produktnamn, logotyp, illustrationer, copy och en sammanhållen visuell identitet.

Det var viktigt att designen och namnet skulle kännas svenskt, Norrland, äkta och handgjort, men även lekfullt.

Namnet på produkten blev Vildsoda, med en logotyp som anspelar på runor utan att se för gammaldags ut. Detta ackompanjerades av en glad illustration på en kvist, med bäret för den specifika läsken. Etiketten är transparent för att kunna visa upp ett äkta, ärligt innehåll och anspela på nordisk renhet. Vi tog även fram ett kompletterande typsnitt för brödtexter och rubriker, och prydde flaskorna med små finurliga ”visste du att” på baksidan.

Vildsoda säljs runt om i hela landet, om du hittar en flaska så rekommenderar vi dig verkligen att prova, Vildsoda är fantastiskt gott!
/vildsoda
vildsoda blåbär branding stockholm marknadsföring
vildsoda hjorton branding stockholm marknadsföring
vildsoda lingon branding stockholm marknadsföring

Resultat

Den nya visuella identiteten och hur Louder Family har implementerat den, har gjort att varumärket fullkomligt exploderat på marknaden. Redan två månader efter lansering hade Louder Family sett till så att Polyver Sweden slagit försäljningsrekord.

Vi har hjälpt Polyver Sweden att ta den position man vill ha på marknaden. Vi har nått ut med varumärket på Instagram och Facebook, och även drivit trafik till Polyver Swedens nya hemsida.

104%

Ökning i direkttrafik till hemsida

104%

Ökning i direkttrafik till hemsida

104%

Ökning i direkttrafik till hemsida

Andra cases

Kontakta oss!